Onze nieuwe website is in ontwikkeling. Voor meer informatie, neem contact met ons op.
BW-Oost: Menu icon

Waar kan ik je mee helpen?

 • Ik wil weten waarom verzuimpreventie voor mij zinvol is
 • Ik wil weten wat BW-Oost kan doen om mijn verzuim te verminderen
 • Ik wil weten waarom ik bij verzuimpreventie voor BW-Oost moet kiezen
 • Ik wil advies over het voorkomen van ziekteverzuim
 • Ik wil meer weten over de Wet Verbetering Poortwachter (WVP)
 • Ik wil meer weten
BW-Oost voor werkgevers: veelgestelde vragen
Hallo, ik ben Benny, waarmee kan ik je helpen?

Ga met je muis over één van de vragen /onderwerpen links van mij

Staat je vraag er niet tussen, bel of e-mail me dan gerust voor meer informatie of een persoonlijk gesprek

 • IK WIL WETEN WAAROM VERZUIMPREVENTIE VOOR MIJ ZINVOL IS

ANTWOORD:

Zeker als het om ziekteverzuim gaat, is voorkomen beter dan genezen. Een langdurig zieke werknemer zorgt tenslotte voor missende krachten in het arbeidsproces, onrust in de organisatie en aanzienlijke verzuimkosten. Een gedegen arbodienstverlening, waarbij preventief wordt gekeken naar de fysieke, sociale en psychologische arbeidsomstandigheden in je organisatie, is daarom een must binnen een gezond bedrijf.

Indien je je eigen organisatie vitaal wilt krijgen, loont het om samen met ons eens serieus naar je verzuimpreventie te kijken. Samen werken we doelgericht aan de besparing van verzuimkosten.

Wil je het verzuim in je organisatie structureel verlagen? Vraag me dan vrijblijvend naar de mogelijkheden!

 • IK WIL WETEN WAT BW-OOST KAN DOEN OM MIJN VERZUIM TE VERMINDEREN

ANTWOORD:

Bijna een kwart van de landelijke verzuimgevallen is volgens het CBS te wijten aan omstandigheden op het werk. Veelal zijn dit gevallen die door een goede focus op arbeidsomstandigheden voorkomen hadden kunnen worden.

Ons verzuimreductietraject begint daarom met een analyse van de werksituatie en de verzuimklachten. Op basis van de uitkomsten gaan we aan de slag met de ontwikkeling van een goed ziekteverzuimbeleid waarin preventie een grote rol speelt.

Samen creëren we een gezonde werkomgeving waarmee we ziekte-uitval beperken. Ook kunnen we jou en je personeel trainen in het herkennen van verzuimsignalen en kunnen we medewerkers confronteren met de manier waarop hun eigen keuzes en gedrag bijdragen aan verzuim.

Ik buig me graag eens over de verbeterkansen van jouw bedrijf! Nodig me gerust eens uit voor een vrijblijvend gesprek! Het levert je altijd wat op!

 • IK WIL WETEN WAAROM IK BIJ VERZUIMPREVENTIE VOOR BW-OOST MOET KIEZEN

ANTWOORD:

BW-Oost neemt zowel de werkgever als de werknemer serieus. We spreken iedereen aan op hun eigen verantwoordelijkheden. Een doelgerichte aanpak brengt beide partijen tenslotte meer dan een advies om het maar even een paar weekjes rustig aan te doen. Samen met een gedegen team van arbeidsdeskundigen, bedrijfsartsen en andere deskundigen tackelen we de oorzaak van het (potentiele) verzuimprobleem en focussen we ons op een effectieve re-integratie.

Die adequate aanpak zorgt dat het werk zo snel als verantwoord weer hervat kan worden! Ondertussen nemen we samen met jou en je team de eventuele belemmeringen op de werkvloer weg, zodat ziekteverzuim met optimale werkomstandigheden in de toekomst zo veel mogelijk beperkt wordt.

Wil je het verzuim in je organisatie structureel verlagen? Vraag me dan vrijblijvend naar de mogelijkheden!

 • IK WIL ADVIES OVER HET VOORKOMEN VAN ZIEKTEVERZUIM

ANTWOORD:

Soms wijzen signalen erop dat een medewerker niet goed in zijn of haar vel zit. De werknemer is prikkelbaar, ziet er vermoeid uit, kan zich niet goed concentreren of vertoont andere vormen van onvrede. Hoewel dergelijke situaties niet altijd hoeven te leiden tot verzuim, is het verstandig om tijdig te handelen. Ik ben je hierbij graag van dienst.

Ik kan je de tools bieden om het onderwerp bespreekbaar te maken en denk mee over een oplossing, desgewenst onder begeleiding van onze arbeidsdeskundige en andere specialisten. Veelal zijn oplossingen eenvoudig te vinden in training, begeleiding, een kleine aanpassing in de arbeidsomstandigheden of bijvoorbeeld een extra uitdaging voor die medewerker die even haar draai kwijt is.

Vertel me gerust eens over de signalen die jij hebt opgevangen, ik denk graag mee over een passende oplossing!

 • IK WIL MEER WETEN OVER DE WET VERBETERING POORTWACHTER (WVP)

ANTWOORD:

Indien een werknemer langdurig ziek is, hebben zowel de werknemer als de werkgever diverse rechten en plichten die zij dienen te volgen. Deze zijn vastgelegd in de Wet Verbetering Poortwachter (WVP).

Eén van de werkgeversplichten is een loondoorbetaling gedurende de eerste 104 weken. In die periode zoeken werknemer en werkgever gezamenlijk actief naar mogelijkheden voor re-integratie. Alleen als beide partijen de WVP goed opgevolgd hebben, kan de zieke werknemer na 104 ziekteweken aanspraak maken op een WIA-uitkering en vervalt de betalingsplicht van de werkgever.

Om als werkgever voorbereid te zijn op de verplichte stappen volgens de WVP, maken we samen met jou een actieplan dat in het geval van verzuim direct in werking kan worden gezet. Met een proactieve benadering voorkomen we sancties en dragen we bij aan een efficiënt verloop.

Ik kom graag eens langs om me persoonlijk aan je voor te stellen! Maak vrijblijvend een afspraak!

 • IK WIL MEER WETEN

ANTWOORD:

Wordt je vraag over structurele verzuimpreventie hierboven niet beantwoord, of wil je eens vrijblijvend praten over de mogelijkheden voor je bedrijf? Laat ons dat dan hier weten! Na het stellen van je vraag, nemen we spoedig contact met je op!

Of neem vrijblijvend contact met me op voor een persoonlijk gesprek!

BW-Oost: logo Ik Doe Mee
BW-Oost: logo blikopwerk
BW-Oost: logo SANET
BW-Oost is partner van
BW-Oost: Logo CEREO
landelijk georganiseerd
lokaal uitgevoerd