Trainingen

Budget coaching

Budget coaching is het begeleiden en ondersteunen van personen om de financiële gezondheid en zelfredzaamheid te verbeteren en stimuleren. Bij budget coaching is het budget van de cliënt niet in beheer van een instantie, maar wordt de cliënt bijgestaan in het opstellen en bijhouden van zijn/haar budget en het maken van financiële keuzes. Het budget blijft dus de verantwoordelijkheid van de cliënt en heeft daardoor volledige keuzevrijheid. 

Weerbaarheidstraining (individueel of in groepsvorm)

Cliënten vinden het niet altijd makkelijk om voor zichzelf op te komen. Ze zouden graag wat steviger in hun schoenen staan en niet bij alles denken dat het toch niet lukt. Door deelname aan een individuele ‘Rots en Water’ weerbaarheidstraining leert de cliënt hoe hij/zij zelf het roer om kan gooien. Bewaakt de cliënt zijn grenzen, leert de cliënt nee te zeggen, geeft de cliënt gemakkelijker zijn/haar eigen mening en niet bang om kritiek te geven. 

Bootcamp en circuittraining

Bootcamp is dé manier om effectief te werken aan de fitheid van het lichaam. Het resultaat van deze trainingen is een betere conditie, een sterker lichaam, betere houding en meer kracht. Nog een bijkomend voordeel van bootcamp is dat de bootcamps vooral buiten worden gedaan: je bent er letterlijk ‘even tussenuit’. 

Nederlandse taal

Deze training dient als ondersteuning voor cliënten die wel of (nog) niet werkzaam zijn en extra taalles nodig hebben naast hun inburgeringstraject. De taallessen worden verzorgd op de werkplek en/of in onze BW-Oost Academy.

Testcentrum Online

Wetenschappelijk gefundeerde, persoonsgebonden testen met een uitgebreide rapportage tijdsduur ongeveer 1 uur. We bieden onder andere de volgende testen aan:
– Big Five – Kwaliteitenscan
– Drijfverentest – Competentietest
– IQ Test – Beroepskeuzentest
– Profielkeuzetest – Disc Test

Deze worden afgenomen bij de BW-Oost Academy door een gecertifieerd persoon en worden besproken met zowel de kandidaat als met de consulent.

Moving Forward

Moving Forward is bedoeld voor kandidaten die al van alles hebben doorlopen, maar waarvan men niet weet waar de problematieken liggen. In dit traject van 3 maanden, vier dagen per week, gaan we dit onderzoeken en achterhalen waar deze problematieken liggen en hoe we ze kunnen aanpakken. Dit doen we doormiddel van trainingen (10 dagdelen) en belastbaarheid testen in onze Academy. Na deze drie maanden krijgt de gemeente een uitgebreide rapportage met de uitslagen. Met dit resultaat krijgt de consulent beter inzicht in de kandidaat en de juiste baan voor hem of haar waarna ze kunnen worden uitgeplaatst.

Dit traject is zeer succesvol gebleken en loopt nog steeds in Nijmegen. Wij doen dit met het Werkbedrijf Rijk van Nijmegen en het uitstroompercentage is ruim 80%. Wilt u hierover meer willen weten neem contact met ons op.

Scroll naar boven
Scroll naar top